Прохладен австралийски дом

Според архитектите участвали в проектирането на този австралийски дом, основната му стойност е че въпреки големите прозорци, къщата винаги има сянка, която е толкова необходима в горещото австралийско лято.

 

 

Многофункционалните стълби

Дървените стълби могат да се използват не само за ремонти или за да достигнете високите рафтове на вашите гардероби, но и като функционална декорация.
Вижте няколко примера, които могат да ви дадат добри идеи:

 

 

Лексикон на петната

Седнали сте на дъвка и не може да я отлепите от джинсите си? Не ви трябва химическо чистене. Сложете дрехата в найлонов плик и я пъхнете във фризера. След час на студено дъвката се отлепя без проблем.

Но да караме поред. Има елементарни рецепти за почистване на лекета в домашни условия. Събираме ги в лексикон на петната, за да не харчите време и пари за дреболии. Например, вместо да се тюхкате, ако ви полеят или сами се накапете, отваряте лексикона и разбирате, че петното трябва веднага да се напръска с лак за коса. Той го фиксира и пречи да проникне в тъканта. След това дрехата се изпира. Другият спешен вариант е да натопите лекето в разтворена сол и после да изплакнете със студена вода. Това упражнение може да се повтори няколко пъти, преди да пуснете дрехата в пералнята. Ако петното е върху коприна, след като изсъхне, го поръсете с бебешка пудра за няколко часа и после я издухайте с кухненската прахосмукачка.

 

 

Фън шуй - срещу излишните килограми

Според фън шуй, наднорменото тегло е резултат от няколко фактора в излишък: излишни килограми, излишни мисли, излишни предмети на обкръжение, излишни “движения в живота”, заради които силите, времето и възможностите на човек да се занимава със себе си са недостатъчни.

 

Luuk Geertsen

Това е част от портфолиото на холандския фотограф Luuk Geertsen.Перфектен баланс на минало и настояще.Големи прозорци, мека светлина и невероятно добре представена атмосфера.

 
Още статии...