Отново за Фън Шуй

Feng Shui е древна китайска философия, която учи, че разположението и физическите характеристики на предметите в един дом влияят на съдбата на собствениците му. Хора от цял свят започнаха да откриват предимствата на Feng Shui техниките.

Ако следвате описаните тук прости правила при обзавеждането и декорирането, бихте могли да постигнете по-големи успехи, по-добро здраве и повече щастие, усещайки как енергията минава през вашия дом и вашата градина.
За оптимален резултат е необходимо да се запознаете с основните Feng Shui знаци, какво символизира всеки от тях, за да можете да ги използвате при обзавеждането на вашия дом, офис или градина.
• Направете план на своя дом
Първото нещо, което бихте могли да предприемете, е да намерите архитектурен план или скица на дома ви. Ако е невъзможно, опитайте сами да го направите, като маркирате всяка една стая , врата, прозорец и т.н. Разберете къде е Север по отношение на вашия дом. Можете да използвате тази отправна точка, за да създадете един прекрасен дом и да промените живота си. Мястото на всеки един предмет в къщата ви , рефлектира на вашето семейство, финанси, здраве.
• Местоположение на вратата
Проблем може да има само когато къщата ви има две врати – предна и задна. Те не бива да са на една линия. Ако е така, според принципите на Feng Shui енергията chi ще се промъкне в къщата ви, като няма да донесе нищо добро със себе си. Ако все пак имате този проблем, за да неутрализирате това действие, бихте могли да поставите до едната врата голяма саксия или друго препятствие, като например килим с геометрични шарки, които да разпращат “лошата” енергия встрани от дома ви.
• Влейте повече енергия в живота си
Светлината ще озари дома и живота ви. Вдигнете щорите и завесите и позволете на слънцето да влиза в дома ви по-често. Зелените растения също ще активират янг енергията, която ще ви донесе повече радост и щастие. Янг можете да извлечете още от музиката, водата, въздуха, огледалата, светлите цветове и цветята. Пробвайте!
• Сбъднете мечтите си
Имате ли някакви истински цели и ценни желания? За да се превърнат те в реалност, поставете декоративен домашен фонтан на любимо място в дома си. Водата ще привлече нещата, които желаете.
• Внимавайте с червеното
Червеното символизира елементът огън, затова трябва да се внимава с употребата му. Не използвайте червени прибори или други предмети в дневната стая. Червеният диван или стол ще ви докарат претоварване и главоболие в работата и изобщо – спънки в живота.
• Създайте си щастлива връзка
Най-южната част в дома ви е от съществено значение за да бъде емоционалната ви връзка задоволителна. Погрижете се за това място, разчистете безпорядъка и го заменете със символични предмети, най-добре двойки такива. Добър избор са двойка свещи, розови кристали, сърца или просто предмети, направени от порцелан, камък, глина. Избягвайте зеления цвят и дървото в този кът.
• Feng Shui в трапезарията
Най- добри са кръглите маси в трапезарията, защото овалът символизира божествената благословия. Столовете трябва да са четен брой и удобни за сядане. Останалото обзавеждане трябва да е семпло, за да не отвлича вниманието от храната.
• Feng Shui в спалнята
Не поставяйте леглото си така, че, когато сте в него, да гледате директно вратата на стаята. Също така внимавайте, къде ще поставите огледалата. Всяко огледало, поставено срещу леглото ви или от едната му страна, може да привлече трети във връзката ви.
Източник:zadoma.com