Значението на цветовете според Фън Шуй

Според учението Фън Шуй цветовата гама, която избираме, ни влияе по един или друг начин. Затова, ако знаем какво значение има всеки цвят, ние ще можем съвсем осъзнато да обличаме подходящите дрехи в зависимост от нашите желания и стремежи.

Според Фън Шуй оранжевият цвят е смес от жълто (цвета на щастието) и червено (цвета на енергията) и се асоциира с веселото и радостно настроение, общителността, ентусиазма, конструктивността.
Оранжево
Това е идеалния цвят за тези, които искат да бъдат забелязани (но не и натрапчиво). Този цвят ни дава възможност да се избавим от собтвените си комплекси и да се почувстваме по-независими. Той символизира и промените в живота.
Червено
Червеният цвят се асоциира с жизнената енергия, увереността в себе си, смелостта, волята и откровенността. Този цвят се препоръчва при недостиг на енергия или когато предстои много напрегнат и отговорен ден. Червеният цвят ни зарежда със земна енергия.
Жълто
Жълтият цвят - това е цветът на яснотата, мъдростта и собственото достойнство. Той развива ясната мисъл, стимулира интереса и любознателността. Енергията на жълтия цвят е свързана със способността да се възприема и разбира обкръжаващата действителност. Жълтият цвят се асоциира с чувството за хумор, оптимизма, практичността и интелекта.
Зелено
Зеленият цвят е цвета на любовта, самоконтрола и вътрешния баланс. Зеленото ни помага да се отпуснем, да успокоим нервната си система. Той се асоциира с възраждането, хармонията и мира. Помага ни да постигнем взаиморазбирателство, хармония със самите себе си, да се адаптираме, предразполага ни към романтика.
Синьо
Това е цвета на знанието, здравето и решителността. Той влияе положително на нервната система, идеално подхожда на хората, които имат проблеми със съня, влияе благотворно върху хиперактивните деца. Синият цвят се асоциира с лоялността, такта, вниманието и изобретателността.
Виолетово
Това е цвета на вдъхновението и градивността. Той спомага за ясната мисъл и вхъхновява във всяко начинание. Виолетовият цвят пробужда актьорския талант и творчеството, асоциира се с добрината, справедливостта и саможертвата.
Индиго
Това е цвета на интуицията, мистиката, разбирателството. Той развива интуицията, въображението и увеличава физическата сила. Асоциира се с мъдростта, храбростта, практичността и търсенето на истината.

Източник:tiabg.com