“Горещи” прически за горещо време

Стилисти дават интересни предложения за прическата през лятото .
Независимо дали косата ви е къса, дълга, чуплива, къдрава или права – има начини да изглежда добре, дори в горещото време.

Ако сте с много къса коса всичко, от което имате нужда, е правилния продукт.
За късите коси, независимо дали са къдрави или прави, гелът е това, от което се нуждаете, за да поддържате прическата ви и да я предпазите от сплескване и увисване. Сложете в ръката си гел с големината на монета от 5 стотинки, разтрийте между дланите си и го втрийте във влажна коса, като започнете от корените към върховете. Късата коса обожава гела, твърдят специалистите, защото тя не се нуждае от създаване на ефект "жива, движеща се коса", а от контрол.
За коса със средна дължина, опитайте естествени къдрици.
Това лято свободно-падащите къдри са много интересни, а вие може да ги получите буквално като навиете кичури влажна коса около пръстта си. Измийте косата със шампоан и изплакнете. Разделете косата си на 2-сантиметрови квадрати, нанесете стилизиращ продукт на отделения кичур и го усучете около пръстта си в посоката, в която той естествено иска да се навие. Закрепете кичурите и ги оставете за десетина минути. Когато косата ви изсъхне, може да “разрешете” къдрите леко с пръстите си.
За дълга коса, стилистите препоръчват “конска опашка”.
Това лято обаче има различни видове на тази популярна иначе прическа за дългокосите. Един от тях е да отделите по един кичур коса от двете слепоочия, да сложите стилизиращ продукт, после да го навиете около пръста си и да го прикрепите с фиба. Останалата част от косата се опъва гладко и се хваща на “конска опашка”. След 10 минути свалете фибите от кичурите и ги оставете естествено да се пуснат като нежни къдрици край ушите ви.
За права коса опитайте широка лента за коса.
За естествено правите коси, стилистите препоръчват широки шикозни ленти за коса през този сезон. Измийте и изсушете косата си отдолу-нагоре, за да й придадете обем, след това изберете лента поне 5 см. широка, поставете я отгоре на главата и я прикрепете отзад, под косата, ако има нужда.
За къдрава коса, опитайте ретро-стил гребен за коса.
Това ще придаде много изтънчена и различна индивидуалност на вида ви. Просто оставете косата си свободно - такава каквато е – и я прихванете с гребенчето, така че част от нея да е нежно прибрана зад ухото ви.

Източник:  www.tiabg.com