Диета на израелските диетолози

Деформираната фигура не е най-страшното последствие от излишното тегло. То е още разстройство на периферното кръвообращение и лимфообращение, различни нарушения в обмяната на веществата (жлъчнокаменна и бъбречнокаменна болест, диабет).

Към това се добавя цял букет от болежки - понижена съпротива на организма към инфекциозни и гнойно-възпалителни заболявания, болести на дихателните пътища.

Всичко това при желание може да се избегне. Всеки може да отслабне и не бива да се отчайва. Но не бива да бърза. Оптималната скорост на отслабване са 2-3 килограма на месец. Израелските медици препоръчват да се отчита строго съвместимостта на продуктите. Месото, яйцата, кашкавалът могат да се съчетават със зелени зеленчуци, но не бива да се ядат заедно мляко и нишестени продукти, кисели плодове, сметана, краве и растителни масла.

Рибата се съчетава само със зелени зеленчуци.

Млякото не се съвместява с никой продукт.

Мазнините е полезно да се употребяват само със зърнени и зелени зеленчуци.

Зелените зеленчуци се съчетават с белтъчини и нишестени храни.

Некиселите плодове се ядат отделно или с мляко, но не бива да се съчетават със зърнени храни, хляб и белтъчини.

Най-добре е да се пие само вода, и то чиста, без минерални добавки. Соковете, млякото се смятат за храна.

Диетолозите от Израел препоръчват за пълните своето проверено меню, което не само води до отслабване, но и подобрява обменните процеси, освобождава организма от шлаките и стимулира работата на всички органи и системи. Диетичният режим според тях не бива да изключва едни или други продукти, а те да бъдат рационално употребявани, като се отчита съвместимостта и усвояемостта им. Употребата само на един или няколко продукта е не само вредно, но и опасно за здравето.

Сутринта: Наведнъж се изпива една чаена до една супена лъжица зехтин.

След15 минути: Чаша йогурт или мляко.

Първа закуска: Салата от зеленчуци, овесена или каша от елда, грах, царевица, извара, варено яйце (през ден), не-сладък чай, за предпочитане зелен.

Втора закуска: (12-12,30 часа) 200-300 г несладки плодове.

Обяд (14,30-15,00): Зеленчукова салата, винегрет, зеленчукова супа или борш, варено или приготвено на пара месо, черен хляб (едно парче), печена ябълка.

Следобед (18-18,30 часа): 300 г несладки плодове.

Вечеря: Чаша кисело мляко или йогурт, плодова смес, която се приготвя така: смилат се в равни количества сухи фурми, сушени сини сливи, смокини и др. Сушени плодове плюс орехи. Сместа се пие с вода или чай

Източник:actualno.com